איך מכינים תוכנית עסקית לסטרט אפ?

 איך מייצרים מצגת משקיעים Pitch Deck?

תוכנית עסקית ממוקדת ומעשית, לסטרט אפים, הנה מספר עקרונות מנחים:

תוכנית עסקית לסטרט אפים מסמך נושם, בועט, חי, המלווה אתכם לאורך הדרך. התוכנית צריכה להיות מעודכנת, ממוקדת, ומותאמת לצרכים המשתנים של המיזם.

1. מה הבעיה? מה הפתרון? : התחילו בתוכנית עסקית לסטרט אפ, בהגדרת הבעיה שאתם פותרים והפתרון הייחודי שלכם. הבהירו כיצד המוצר הטכנולוגי שלכם משפר את המצב הקיים.

2. הציגו מודל עסקי: הסבירו בתוכנית עסקית לסטרט אפ כיצד תייצרו הכנסות, אילו ערוצים תשתמשו כדי להגיע ללקוחות, ומהם מקורות ההכנסה הצפויים.

3. ניתוח שוק ותחרות: הכירו את השוק שלכם, גודלו, מגמותיו, ואת המתחרים העיקריים. הדגישו  בתוכנית עסקית לסטרט אפ, את היתרון התחרותי שלכם, את החסרונות , האתגרים ולכו חזק על ההזדמנויות ופוטנציאל השוק

4. הצגת הצוות: הציגו את חברי הצוות המרכזיים, את ניסיונם, ואת תרומתם למיזם. צוות חזק הוא גורם מכריע להצלחה.

5. תוכנית פיננסית: הכינו תחזיות פיננסיות ריאליסטיות לשנים הקרובות, כולל כל מה שצריך…הכנסות, הוצאות ורווחיות.

6. הוכחת היתכנות (MVP): פיתוח גרסה ראשונית של המוצר (Minimum Viable Product) מאפשרת לקבל פידבק מהלקוחות ולבצע התאמות נדרשות.

7. צרו קשר עם יועצים ומנטורים טובים שייתנו לכם פידבק תמיד טוב עוד ראשים

8. גיוס הון: הכינו מצגת משקיעים (Pitch Deck) ברורה וממוקדת, הממחישה את הפוטנציאל של המיזם ואת הדרך להגשמתו.

8. גמישות והתאמה: היו מוכנים לשינויים והתאמות בהתאם לפידבק מהשוק ומהלקוחות. גמישות היא מפתח להצלחה.

Pitch Deck- מצגת משקיעים- תקציר המנהלים של התוכנית העסקית של הסטרט אפ

משה שמש יעוץ אסטרטגי מומחה לקריאייטיב מרחיב בטיפים, לגבי מצגת משקיעים (Pitch Deck) המצגת היא הכלי המרכזי להעביר את הסיפור שלכם בצורה ברורה ומרשימה היא נגזרת של תוכנית עסקית של הסטרט אפ.

1. מה המניע הפנימי: תציגו את הצוות , Pitch Deck טוב מתחיל עם סיפור אישי או דוגמה מציאותית הממחישה את הבעיה שאתם פותרים. סיפור טוב יכול ליצור חיבור רגשי עם המשקיעים ולהמחיש את הצורך במוצר שלכם.

2. היקף הבעיה: לא רק להציג את הבעיה או הצורך בשוק שאתם מתמודדים איתם… הציגו נתונים או דוגמאות הממחישות את היקף הבעיה ואת ההשפעה שלה על קהל היעד.

3. איך זה עובד? הציגו את המוצר או השירות שלכם כפתרון לבעיה. הסבירו כיצד הוא עובד, מה היתרונות שלו, ואילו בעיות הוא פותר בצורה יעילה יותר מהמתחרים.

4. איך כולם מרווחים כסף והרבה? תהיו ברורים כיצד אתם מתכננים להרוויח כסף. הציגו את מקורות ההכנסה, את אסטרטגיית המחירים, ואת הדרך בה תגיעו לרווחיות.

5. תדקלמו את השוק גודל מגמות הכירו את השוק שלכם, גודלו, מגמותיו, ואת המתחרים העיקריים. הדגישו את היתרון התחרותי שלכם ואת הדרך בה אתם מתכננים להתגבר על המתחרים.

6. מה היתרון  היחסי שלכם? : הסבירו  בידול, יתרון יחסי, צרו מיתוג משכנע, תביאו קריאייטיב, אסטרטגיה כיצד אתם מתכננים להגיע ללקוחות, אילו ערוצים תשתמשו, ומהי אסטרטגיית השיווק שלכם.

7. מה התחזית ל…מחר? יבש, מעונן גשום?  הציגו תחזיות פיננסיות לשנים הקרובות, כולל הכנסות, הוצאות ורווחיות. היו ריאליסטיים והסבירו את ההנחות מאחורי התחזיות.

8. תכלס כמה כסף? סיימו עם הבקשה שלכם ,כמה כסף אתם מחפשים, כיצד תשתמשו בו, ומה המשקיעים יכולים לצפות בתמורה.

פרזנטציה? וינסטון צ'רצ'יל כבר אמר בעבר כי "נאום טוב צריך להיות כמו חצאית של אישה; מספיק ארוך בשביל לכסות את העיקר, וקצר מספיק בכדי להיות מעניין".

  • מינימום טקסט מקסימום ויז'ואליקה: קחו קופירייטר ומעצב גרפי, שקפים ברורים וממוקדים: השתמשו בכמות מינימלית של טקסט בכל שקף, והעדיפו ויזואליזציות כמו גרפים ודיאגרמות. המשקיעים לא יקראו מסמך ארוך; הם רוצים לראות את העיקר.
  • החיים הם במה וכולנו שחקנים: היו מוכנים להציג את המצגת בצורה חלקה, ברורה ומרשימה. תרגלו עם מומחה לפרזנטציות מספר פעמים לפני הפגישה עם המשקיעים.
  • מה השאלה בבקשה? הכינו תשובות לכל תרחיש שאלות אפשריות, במיוחד בנוגע למודל העסקי, המתחרים, והתחזיות הפיננסיות.

זכרו, תוכנית עסקית לסטרט אפים ממנה מפיקים מצגת משקיעים היא הכלי המרכזי להעביר את הסיפור שלכם בצורה ברורה ומרשימה. השקיעו בהכנה, בעיצוב, ובתרגול, והיו מוכנים להציג את המיזם שלכם בצורה הטובה ביותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את התוכן? שתפו חברים

עוד בנושא

רוצים לשמוע עוד? - פנו אלינו

רשמו כאן את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם