סטרט אפ? יזם טכנולוגי? חברות חדשנות?

מענקים ללא הפקדת נכסים, מענקים ללא דילול מניות, מענקים ללא ערבויות

גובה המענקים

מענקי רשות החדשנות נעים בין 250,000 ש"ח ל-15 מיליון ש"ח, בהתאם לשלב בו נמצא המיזם, סוג ההשקעה הנדרשת והצורך הפיננסי של היזם. מענקים ללא הפקדת נכסים, מענקים ללא דילול מניות, מענקים ללא ערבויות, כאמור מימון בשיעור משתנה עד 15 מיליון ₪ המענקים ניתנים לפי סוג המיזם והשלב שבו הוא נמצא, מה שמאפשר גידול של המיזם מבלי להיכנס להתחייבויות כבדות.

גיוס הון הוא צעד משמעותי ומשפיע בדרך להצלחה עבור כל מיזם טכנולוגי. עבור סטרט-אפים, חברות הזנק, יזמים טכנולוגיים בתחילת דרכם.

היכולת לממש את הפוטנציאל הגלום בהם דורשת לא רק חזון, אסטרטגיה, רעיון טוב, פתרונות טובים לצורכי קהלי יעד,אלא גם אמצעים פיננסיים להגשמתו. מענקי רשות החדשנות מהווים כלי חשוב להצלחה זו, תוך שהם מאפשרים למיזמים טכנולוגיים לקבל תמיכה כספית מבלי לוותר על שליטה במיזם. מענקים ללא הפקדת נכסים, מענקים ללא דילול מניות, מענקים ללא ערבויות, תהליך הגיוס שאנו מציעים ב"אופק צמיחה" מבוסס על ניסיון עשיר, ליווי מקצועי ושירות מותאם אישית, שמסייעים להבטיח את הצלחת המיזם

 מענקים ללא הפקדת נכסים

הדרישה להפקדת נכסים או לספק ערבויות בגיוס הון, היא אחת מהבעיות המרכזיות שמונעות מיזמים טכנולוגיים לפרוץ, לצאת מרעיון, חזון, להגשמה,

בניגוד למקורות מימון ממשקיעים פרטיים, אנג'לים, קרנות הון סיכון וכו, מענקי רשות החדשנות אינם דורשים מהיזמים הטכנולוגיים להפקיד נכסים כבטחונות. בכך, הם מאפשרים ליזמים הטכנולוגיים, לסטרט אפסיטים, חברות הזנק, להימנע מהשקעת נכסים אישיים, כמו נדל"ן או רכוש אחר, אשר יכול היה להוות סיכון גבוה מאוד עבורם.

המענק מרשות החדשנות מאפשר להם להתרכז בצמיחה ובפיתוח המיזם בלי להיתקע בתנאים פיננסיים מעיקים. השגת מימון זה מעניקה שקט נפשי ומאפשרת פוקוס מלא על חדשנות ופיתוח הטכנולוגיות, מבלי לחשוש מהשפעות שליליות על המצב הכלכלי של היזם. יתרה מכך, ללא צורך בהפקדת נכסים, היזמים נשארים עם גמישות רבה יותר בתכנוני עתידם העסקי, והם יכולים להתמקד בהשגת יעדים טכנולוגיים מבלי להתמודד עם לחצים פיננסיים.

מענקים ללא ערבויות

מענקי רשות החדשנות לא דורשים מהיזמים להציע ערבויות כספיות או אישיות, דבר שמפחית את רמת הסיכון הנלווה בגיוס הון. כאשר סטרט אפים, חברות חדשנות, יזמים טכנולוגיים, מבקשים מימון מגופים פיננסיים אחרים, הם לעיתים נדרשים להעמיד ערבויות או להתחייב בחוזים אישיים, דבר שיכול להוביל לאובדן שליטה על המיזם או לסיכונים אישיים כלכליים גדולים. המענקים הניתנים על ידי רשות החדשנות מספקים פתרון גמיש ונטול סיכון, שמאפשר ליזמים לשמור על החזון העסקי שלהם מבלי לסכן את נכסיהם האישיים. תנאי הגיוס הפשוטים והנטולי ערבויות מאפשרים לעסקים להתפתח במהירות וביציבות, מבלי להתמודד עם קשיים תזרימיים או חוקים מורכבים שמגיעים עם מימון ממקורות חיצוניים.

מענקים ללא דילול מניות

אחד היתרונות המרכזיים של מענקי רשות החדשנות הוא העובדה שהם אינם דורשים דילול מניות. כאשר יזמים פונים להשגת מימון על ידי השקעות חיצוניות, הם נדרשים לעיתים לוותר על חלק מהשליטה במיזם על ידי מכירת מניות. המענקים מרשות החדשנות מאפשרים ליזמים לשמור על הבעלות המלאה במיזם, תוך שהם מקבלים את המימון הנדרש לפיתוח הטכנולוגיה ולצמיחה העסקית. שמירה על שליטה במיזם מאפשרת ליזמים להמשיך להוביל את הדרך ללא צורך להתפשר על הערכים או הכיוונים העסקיים של המיזם. יתרון נוסף הוא היכולת להימנע מהשפעה חיצונית של משקיעים על ניהול החברה, דבר שמפחית את ההתמודדות עם לחצים או חיכוכים אפשריים בעבודת היום-יום של המיזם.

סטרט אפ? יזם טכנולוגי? חברות חדשנות?

מענקים ללא הפקדת נכסים, מענקים ללא דילול מניות, מענקים ללא ערבויות

החדשנות הטכנולוגית מהווה עמוד תווך מרכזי בצמיחה הכלכלית של מדינות מתקדמות, וישראל אינה שונה בכך. רשות החדשנות בישראל, שהיא גוף מרכזי במימון פרויקטי מחקר ופיתוח, מקצה מדי שנה מענקים בגובה של כ-2 מיליארד ש"ח עבור מיזמים טכנולוגיים. מענקים אלה לא דורשים דילול מניות, הפקדת נכסים או ערבויות, דבר המאפשר ליזמים לשמור על שליטה מלאה במיזם שלהם.

קהל יעד

"אופק צמיחה" מתמחה בליווי יזמים טכנולוגיים וסטארט-אפים בשלבים שונים של המיזם:

  • יזמים טכנולוגיים: בעלי רעיונות חדשניים הזקוקים למימון לפיתוח טכנולוגיות חדשות.
  • סטרט-אפיסטים: שמחפשים את המימון שיאפשר להם להפוך רעיון למציאות.
  • חברות חדשנות: אשר מפתחות טכנולוגיות חדשניות בתחום ההייטק, האנרגיה המתחדשת, הרפואה, הפינטק, ותחומים נוספים.

יתרונות

1. גיוס הון ללא דילול מניות: מענקי רשות החדשנות מאפשרים קבלת מימון בלי הצורך לוותר על מניות בחברה.

2. תהליך גיוס איכותי וממוקד: תהליך הגיוס כולל הכנה של תוכנית עסקית מדויקת והגשה מקצועית, כדי להבטיח את סיכויי ההצלחה.

3. הזדמנויות לשיתופי פעולה עם גורמים בינלאומיים: המענקים מאפשרים למיזמים טכנולוגיים להרחיב את פעילותם לשווקים גלובליים.

4. תמיכה מקצועית מלאה: צוות המומחים של "אופק צמיחה" מספק ליווי צמוד ומקצועי בכל שלב בתהליך הגיוס, כולל הכנה לפגישות ופתרונות קריאטיביים לשיווק ומיתוג.

5. מימון בשיעור משתנה עד 15 מיליון ש"ח: המענקים ניתנים לפי סוג המיזם והשלב שבו הוא נמצא, מה שמאפשר גידול של המיזם מבלי להסתבך בהתחייבויות כבדות.

אתגרים

1. תהליך בקשה ארוך ומורכב: על מנת להבטיח שהבקשה תעמוד בסטנדרטים של רשות החדשנות, יש צורך בהשקעה מרובה של זמן ומאמץ.

2. תחרות גבוהה: תהליך המיון של רשות החדשנות הוא תחרותי, ויש הרבה מיזמים שמתמודדים על אותו מענק.

3. תנאים מוגדרים: המענק דורש עמידה בתנאים מחמירים של דיווחים, זמן ביצוע ולוחות זמנים, דבר שיכול להוות אתגר עבור מיזמים צעירים.

לדוגמא: מיזם בתחום האנרגיה המתחדשת, קיבל מענק מרשות החדשנות שהעניק את הדרך לפיתוח טכנולוגיה מתקדמת, פיתוח שווקים, קבלת תו איכות על הקונספט, המימון מהווה את הצעד הראשון להתרחבות בינלאומית ולחיזוק המותג, תוך שמירה על שליטה מלאה במיזם.

"מענקי רשות החדשנות הם הדרך הטובה ביותר לאפשר ליזמים טכנולוגיים להוביל את החדשנות בלי להתפשר על שליטה במיזם." ד"ר אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות.

לקוח של אופק צמיחה" ממליץ לך לפנות אל טל ויין ומשה שמש  בכדי להתחיל את התהליך ולהפיק את המירב מההזדמנויות שמעניק המימון מרשות החדשנות"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את התוכן? שתפו חברים

עוד בנושא

רוצים לשמוע עוד? - פנו אלינו

רשמו כאן את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם